+36 (23) 381 818 krl@krl.hu

KIF kondenzátorok

Kondenzátoraink kizárólagos beszállítója a német Electronicon GmbH, melynek robbanásbiztos, emelt feszültség-, és hőmérséklettűrésű kondenzátorait világszerte elismerik.

A különböző védelmi mechanizmusoknak (öngyógyulás, túlnyomásos leszakadás-biztosítás) és a sokéves gyártási tapasztalatnak köszönhetően a gyártó MKP, MKPg és MKP UHD kondenzátora garancia a megbízható, hosszútávú és balesetmentes működésre.

Környezetbarát: semleges gáz (N2) térkitöltés (MKPg)
Veszteségi teljesítmény: < 0,2 W/kvar, ami tizede a hagyományos kondenzátorokénak Maximális hőmérséklet akár 70 °C (MKP UHD)! Emelt feszültségtűrés: 480, 525 V (MKPg) 580 V (MKP UHD) Várható élettartam: > 150 000 óra
Teljesítmény: 1,25 – 2,5 – 3,125 – 5 – 10 – 12,5 – 15 – 25 kvar

Öngyógyulás
A rövid idejű túlfeszültségek által keletkezett villamos ív elpárologtatja a fém réteget az átütés környezetében, létrehozva így egy szigetelő felületet. Kapacitáscsökkenés: < 100 pF

Túlnyomásos leszakadásbiztosítás
Túlnyomás esetén a rugalmas fedél felpúposodik, elszakítva ezzel a fegyverzettekercsek és a csatlakozó kapcsok közötti összekötő huzalokat.

A CAPAGRIP csatlakozófejek tökéletes lezárást biztosítanak a kondenzátoroknak, valamint kényelmes csatlakozást 50 mm2-es vezetékig.
Míg a „K” és „L4” fejek tartalmazzák a kondenzátorokhoz szükséges kisütő ellenállásokat, az „L” és „M” típushoz külső kisütőmodult kell csatlakoztatni.

Kisütőmodulok
A kondenzátorokat csak abban az esetben lehet a hálózatra kapcsolni, ha a kapcsaikon lévő feszültség a névleges feszültség 10 %-a alatt van, ezért a kisütő ellenállások, kisütőmodulok csatlakoztatásáról külön kell gondoskodni.

MKP UHD (Ultra Heavy Duty) kondenzátorok
Az MKP UHD az Electronicon legjobb szaktudásával tervezett kondenzátora, mely a különlegesen nehéz üzemi környezetben (magas felharmonikusokkal és egyéb zavarokkal terhelt hálózatok, magas hőmérsékletű helyiségek stb.) is megállja a helyét.
Főbb műszaki paraméterek:
Maximális üzemi feszültség: 580 V
Környezeti hőmérséklet: -40 °C … +70 °C
Maximális áram: 2,5 x IN

Kondenzátor típusok

Design D

Design K

PFC

S4